Decembra se marsikaj dogaja. Predvsem v večjih mestih so vrstijo sejmi, koncerti in tematski večeri. Restavracije so polno rezervirane, v kinodvoranah in nakupovalnih centrih je precejšnja gneča, v gledališčih in koncertnih dvoranah so karte pogosto razprodane.

Velika večina gre pač tja, kjer se nekaj dogaja. Za vsak okus se gotovo nekaj najde.

Poleg tega pa v tem veselem času lahko precej trpi tudi naša denarnica. Skoraj vsa doživetja in druženja imajo svojo ceno. Pogosto nam hitro zmanjka izvirnih idej, kako preživeti predpraznične večere na zabaven način s poudarkom predvsem na doživetju, druženju in se hkrati izogniti večjim izdatkom.

Pripravili smo vam nekaj namigov za preživljanje predprazničnih dni v nizkocenovnem okviru.

1. Brezplačni koncerti v mestnih jedrih

V kolikor vaju ne motijo množice, si privoščita sprehod po romantično okrašenem mestnem jedru. Sprehod si lahko popestrita s kakšnim kozarčkom kuhanega vina, ki s svojim okusom doda praznično noto. V mestih se v časih praznikov vrstijo številni brezplačni nastopi na odrih, ki so namenjeni mimoidočim. Tudi če na repertoarju ni vajin najljubši band, vaju morda vzdušje zapelje in se zavrtita v ritmu…

2. Večeri družabnih iger

Če se želita izogniti množičnim dogodkom, se vedno lahko zadržita v toplem zavetju doma, kjer si priredite npr. večer družabnih iger. Monopoly, Activity in podobne igre, ki izzovejo kanček tekmovalnosti, so odlična priložnost, da spoznate nasprotnika v drugačni luči, kot ste ga vajeni. Izzovite ga!

3. Ogled filma

Za ogled legendarnih filmov vam ni potrebno obiskati kinodvoran.
Skupaj izberita ali izžrebajta film, pripravita domačo pokovko in ostale prigrizke ter si zavrtita vajin filmski izbor. Prednost ogleda na domačem zaslonu je, da si lahko privoščita nešteto pavz, a kljub temu ne zamudita najbolj napetega dela filma. Sliši se kar mamljivo, kajne?

4. Drsanje

Drsanje je posebno doživetje. Tudi za tiste, ki to počnejo prvič.
Še nikoli niste drsali? Pa kaj potem! Ravno v tem je največja zabava. Brez skrbi, večina osvoji tehniko in obvlada ravnotežje že v prvih 30 minutah. Gotovo ne boste v zadregi, saj bo na drsališču poleg vas tudi veliko drugih novincev, ki se bodo spopadali s podobnimi začetniškimi izzivi. Smeha in zabavnih trenutkov ne bo manjkalo.

5. Privoščita si masažo

Masaža izredno blagodejno vpliva na počutje. Nudi nam tako fizično kot duševno sprostitev. Prijeten dotik nas zbližuje in nam omogoča spoznavanje na čisto drugi ravni. Zmasirata se lahko izmenično. Vse, kar potrebujete, je prijetna atmosfera, ki jo lahko pričarate s sojem novoletnih luči, svečk in aromaterapije z olji. Izbrano olje pa lahko uporabite tudi za masažo. *Namig: masaža je lahko tudi zelo izvirno darilo.

6. Skuhajta si večerjo

Družabni večer se lahko odvije tudi kot kuharski izziv. Skupaj oblikujta jedilnik in v kuharskih knjigah ali na spletu poiščita recepte. Vsak naj priskrbi določene sestavine.
Podajta se v kuharski podvig, tudi če nista izušena na tem področju. Čar je ravno v procesu in v izmenjavi znanja. Končni rezultat bo zmagovalen v vsakem primeru! Uživajta v svoji mojstrovini!

7. Izdelajta svoje novoletne voščilnice

Če vaju utruja že misel na izbiro novoletnih voščilnic za družino in prijatelje, jih letos raje izdelajta sama! Ne potrebujeta drugega kot osnovne potrebščine (papir, lepilo, raznobarvna pisala) in nekaj originalnosti. Če vama te primanjkuje, se lahko po pomoč za ideje vedno obrneta na internet. Poleg tega, da bodo prejemniki nad vašo ustvarjalnostjo bržkone navdušeni, se bosta s partnerjem med otroško igrivostjo pri ustvarjanju popolnoma sprostila.

Za dobro počutje v prazničnih dneh ne potrebuješ seči globoko v žep.

Potrebuješ le nekaj dobre volje v dobri družbi. Pa srečno!

Categories: NASVETI

Nikoli več samski … z mobilno aplikacijo TOKEE

Smo najhitreje rastoča aplikacija za zmenke v Sloveniji. Nate čaka več kot 25.000 samskih. Tudi iz tvojega kraja.


Klepetaj, osvajaj, zabavaj se, uživaj!

Nikoli več samski …


Smo najhitreje rastoča aplikacija za zmenke v Sloveniji.
Nate čaka več kot 25.000 samskih. Tudi iz tvojega kraja.

Klepetaj, osvajaj, zabavaj se, uživaj!

…z mobilno aplikacijo Tokee.